ŞUBAT AYI WEBİNARI

Konuşma Hakkında

İstihbarat faaliyetleri, insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahiptir. İstihbarat elde etme ihtiyacı, öncelikle insanın biyolojik kökeni ile ilgilidir. Doğada hayatta kalmak isteyen her canlı gibi, insanlar da varlığını sürdürmek ve güvenliğini sağlamak amacıyla olası tehlikeleri önceden kavrayabileceği yöntemleri geliştirmeye, ilk çağlardan buyana gayret etmiştir. Günümüzde ise teknolojik gelişmeler ile birlikte istihbari faaliyetler çok daha geniş boyutlu ve multidisipliner bir hale evrilmiştir. Bu itibarla da özellikle siber güvenlik ve yapay zeka alanındaki gelişmelerin yanı sıra, kripto paralar gibi yeni nesli finans enstrümanlarının ortaya çıkması ile birlikte, istihbari faaliyetler de çok daha komplike bir hale gelmiştir. İşte bu kapsamda, yukarıda belirtilen hususlar hakkında eğer meraklıysan, Ali Burak DARICILI’nın söz konusu seminerine katılabilir ve konu kapsamında merak ettiğin soruları da bizzat kendisine sorabilirsin.

Konuşmacı Hakkında

Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans eğitimini 1998 yılında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde “The Role of International Community in the Bosnian Conflict; Its activities, successes and failures” konulu yüksek lisans eğitimini 2010 yılında, Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı’nda “Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya Federasyonu’nun Siber Güvenlik Stratejilerinin Karşılaştırmalı Analizi” konulu doktora eğitimini ise 2017 yılında tamamladı. 2000-2014 yılları arasında Başbakanlık’ta İstihbarat ve Güvenlik konularında “Meslek Memuru” olarak yurtiçi ve yurtdışında görev yaptı. Daha sonra akademik çalışmalarına yoğunlaşarak, özellikle “Siber Güvenlik, İstihbarat, Güncel Türk Dış Politika Meseleleri ve Terör” konularında akademik çalışmalar gerçekleştirdi. Halen Bursa Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Konuşma Hakkında

‘Extensive Reading (yaygın/kapsamlı okuma)’ nedir ve nasıl yapılır? ‘Extensive reading’ dil öğreniminde neden önemlidir? ‘Extensive reading’in kelime dağarcığı üzerinde nasıl bir etkisi vardır? Bu webinarda yukarıdaki sorulara yanıt bulabilir ve okulumuzun sizlere sağladığı çevrimiçi ve fiziki kütüphane kaynaklarına ilişkin bilgiler edinebilirsiniz.

Konuşmacı Hakkında

BTÜ’de göreve 2013 yılında başlayan YDYO öğretim görevlisi Zeynep Selin Dürer yüksek lisans eğitimini İngiliz Dili Eğitimi üzerine tamamlamış olup, doktorasını Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi üzerine sürdürmektedir.

Konuşma Hakkında

Topluluk karşısında konuşurken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Topluluk karşısında konuşma nasıl olmalıdır? Topluluk karşısında konuşurken nelere dikkat edilmelidir? Kitlelere hitap ederken dil nasıl kullanılmalıdır? Bu konudaki bilgi ve donanımınızı arttırmak istiyorsanız Nihal ÖZCAN’ın bu konulara açıklık getireceği web seminerine katılarak yanıtları öğrenebilir, konu hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

Konuşmacı Hakkında

Bursa Teknik Üniversitesi Ortak Dersler Bölümünde 2016 yılında göreve başlayan Nihal ÖZCAN, Yüksek Lisans Eğitimini Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde, Modern Türk Edebiyatı alanında tamamlamıştır. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. Türk Dili, Konuşma Sanatı ve Diksiyon ve Osmanlıca gibi dersler vermektedir.