ARALIK AYI WEBİNARI

Sekülerleşme: (Post)modern Toplumda Din

Konuşma Hakkında

Sekülerleşme nedir? Sekülerleşme kaynakları nelerdir? Klasik sekülerleşme teorisi nedir? Sekülerleşme modernleşmenin doğal bir sonucu mudur? Modern toplumlarda din nasıl bir değişim yaşamaktadır? Modernleşen toplumlar sekülerleşiyor mu? Türk toplumu sekülerleşiyor mu? Sekülerleşme teorisi modası geçmiş bir kuram mıdır? Bu ve benzeri sorular dikkate alınarak bir sunum yapılması planlanmaktadır.

Konuşmacı hakkında

Bursa Teknik Üniversitesi’nde 2021 yılında göreve başlayan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ekber Şah AHMEDİ doktorasını güncel sekülerleşme tartışmaları üzerine yapmış olup, sekülerleşme kuramlarına ilişkin yayınlanmış çalışmaları bulunmakta ve yüksek lisans düzeyinde sekülerleşme teorileri dersini vermektedir.

 

Otomotivde Güvenlik Sistemleri ve Yeni Teknolojiler

Konuşma Hakkında

Günlük hayatımızın vazgeçilmez birer parçaları olan otomobillerimiz ne kadar güvenli? Kaza yapmayı önlemeye yönelik güvenlik sistemleri nelerdir? Kaçınılmaz bir kazanın etkileri nasıl azaltılabilir? Yeni taşıt güvenlik sistemleri nelerdir? Yerli otomobilde güvenlik üzerine yapılan çalışmalar nelerdir? Eğer merak ediyorsanız Emre Demirci’nin bu sorulara açıklık getireceği web seminerine katılarak yanıtları öğrenebilir, konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Konuşmacı hakkında

Bursa Teknik Üniversitesi’nde 2011 yılında göreve başlayan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Emre Demirci lisansüstü çalışmalarını taşıt çarpışma güvenliği ve tasarım optimizasyonu üzerine yapmış olup, otomotiv sektörüne yönelik yapısal tasarım ve sonlu elemanlar analizleri konularında güncel çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda Bursa Teknik Üniversitesi Otomotiv Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

 

Sıvılaşma Nedeniyle Oluşan Hasarların Önlenmesinde Yenilikçi Yaklaşımlar

Konuşma Hakkında

Depremler nedeniyle zeminlerde sıvılaşma olayı yaşanmaktadır. Oluşan sıvılaşma sonucunda çok sayıda can ve mal kaybı yaşanabilmektedir. Zeminlerde oluşan sıvılaşma kaynaklı hasarların önlenmesinde birçok zemin iyileştirme tekniği kullanılmaktadır. Bu web seminerinde zeminlerde oluşan sıvılaşma kaynaklı hasarların önlenmesinde yenilikçi yaklaşımlar hakkında bilgi verilecektedir. Dilerseniz web seminerimize katılabilirsiniz.

Konuşmacı hakkında

Bursa Teknik Üniversitesi’nde 2017 yılında göreve başlayan İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Eyübhan AVCI’nın uzmanlık alanları Zemin İyileştirme, Geoteknik Deprem Mühendisliği, Derin Kazılar ve İksa sistemleridir. Doç.Dr. Eyübhan AVCI’nın çok sayıda SCI ve SCI-Expanded makalesi bulunmaklar birlikte, zemin enjeksiyonları üzerine 1 adet patenti ve yürütücüsü olduğu Deprem Araştırmaları Özel Çağrısı kapsamında 1 adet Tübitak 1001 projesi bulunmaktadır. Doç. Dr. Eyübhan AVCI İngiliz Jeoloji Mühendisleri Odası Dergisi (Quarterly Journal of Engineering Geology and Hydrogeology) tarafından 2019 yılında ‘William Dearman Early Career Award’ ödülüne aday gösterilmiştir.

Farklılıkla Öğrenme ve Spor

Konuşma Hakkında

Sporda Farklılıkla Öğrenme nedir? Farklılıkla Öğrenme spor dışındaki alanlarda da kullanılabilir mi? Daha az tekrarla daha yüksek verim ve daha eğlenceli öğrenme ortamı için Farklılıkla Öğrenme ile tanışın. Dr. Yahya YILDIRIM’ın “Farklılıkla Öğrenme ve Spor” başlıklı web seminerine katılarak konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Konuşmacı hakkında

Bursa Teknik Üniversitesi’nde 2017 yılında göreve başlayan Ortak Dersler Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yahya YILDIRIM lisans düzeyinde Güreş, Tenis, Voleybol ve Satranç derslerini yürütmektedir. Hareket ve Antrenman Bilimleri alanında doktorasını tamamlamış olup, sporda öğretim yöntemleri ve fiziksel aktiviteye ilişkin yayınlanmış çalışmaları bulunmaktadır.

Çocuklara İngilizce Öğretimi

Konuşma Hakkında

Küçük yaş gruplarında İngilizce öğretimi yetişkinlere kıyasla farklılıklar gösterir. Bu farklılıkların sebepleri nelerdir? Küçük yaş gruplarını motive etmek ve dil öğrenimini mümkün kılmak için öğretmenlere düşenler nelerdir? Günümüz şartlarında çevrimiçi eğitimin küçük yaş gruplarına İngilizce öğretiminde ortaya çıkardığı zorluklar nelerdir? Bu zorlukların üstesinden gelmek adına hangi yöntemler izlenebilir? Pandemi öncesi ve sonrası olarak iki bakış açısıyla yaklaşacağımız bu seminerden uygulanabilir fikirler edinebilirsiniz.

Konuşmacı hakkında

Lisans Eğitimini Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde bitirmiş olan Dilah Yavuz, aynı üniversitenin İngiliz Dili Eğitimi yüksek lisans programını tamamlamıştır. 10 yıla yakın küçük yaş gruplarıyla çalışmasının ardından 2014 yılında Bursa Teknik Üniversitesinde göreve başlamıştır.