KASIM AYI WEBİNARI

Doğadan Gelen Plastikler: Biyopolimerler

Konuşma Hakkında

Biyopolimer nedir? Üretim kaynakları nelerdir? Petrokimyasal plastiklerin yol açtığı çevre kirliliğine bir çözüm olabilir mi? Bu çevre dostu biyoplastikler geleneksel plastiklerin yerini alabilir mi? Şu an piyasada bulunan biyopolimerler neler? Biyobozunurluk nedir? Medikal ve gıda paketleme alanlarında kullanılan biyopolimerler nelerdir? Eğer merak ediyorsanız Emel Tamahkar Irmak’ın bu sorulara açıklık getireceği web seminerine katılarak yanıtları öğrenebilir, konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.  

Konuşmacı hakkında

Bursa Teknik Üniversitesi’nde 2021 yılında göreve başlayan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emel Tamahkar Irmak doktorasını bakteriyel selüloz temelli biyomalzemelerinin geliştirilmesi üzerine yapmış olup, biyopolimerlerin biyomedikal uygulama alanlarına yönelik yayınları bulunmakla birlikte lisans düzeyinde Biyopolimerler dersini vermektedir.


Yeni Nesil Güneş Enerjileri: Perovskitlerin Sihirli Dünyası

Konuşma hakkında

Perovskit nedir? Yenilebilir enerji kaynağı olarak perovskit güneş hücreleri neden önemlidir? Perovskit güneş hücrelerinin artıları ve eksileri nelerdir? Perovskit güneş hücreleri mevcut güneş hücre teknolojilerine rakip midir? Yeni nesil perovskit güneş hücrelerini merak ediyorsanız web seminerine katılarak öğrenebilirsiniz.

Konuşmacı hakkında

Bursa Teknik Üniversitesi’nde 2017 yılında göreve başlayan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Kimya Bölümü öğretim üyesi Öğretim Üyesi Dr. Murat ÖZEN yüksek lisans ve doktorasını Belçika’nın Anvers Üniversitesi’nde ileri seramikler ve perovskit malzemelerin sentezi ve özelliklerinin araştırılması üzerine yapmış olup, yine bu alanda çalışmaları bulunmakla birlikte lisansüstü düzeyinde perovskit ve ileri seramikler dersleri vermektedir.

İran'ın Tarihi Meydanları:Morfolojik Bir Bakış

Konuşma Hakkında

Meydanlar, geleneksel İran şehirlerinde sosyal, ekonomik ve politik aktiviteleri içeren önemli kamusal alanlar olarak bilinmektedir. Günümüzde tarihi meydanların onarılması ve yenilenmesi için büyük ölçekli projeler yürütülmektedir. Geleneksel mimarinin ve kentsel alanların yenilenmesi ile İslam kültürü ve yaşam tarzının yeniden canlandırılması hedeflenmektedir. Bu projeler ne kadar başarılı olmuştur? Webinarda tarihi İran meydanların morfolojik özellikleri ve günümüzde gerçekleştirilen yenileme projeleri ele alınacaktır.

Konuşmacı Hakkında

Bursa Teknik Üniversitesi’nde 2019 yılında göreve başlayan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğr.Gör. Meysam Soleimani, yüksek lisansını Tebriz'de, doktorasını ise kentsel mimari projelerin tarihsel bağlamlarda değerlendirilmesi üzerine ODTÜ'de tamamlamıştır. Kentsel morfoloji ve mekan dizimi kullanarak İran geleneksel kentlerde yürütülen projeleri değerlendirmek için metodolojik bir bakış açısı sunmaktadır.