Haftanın Webinarı \"Parçacıkların Dünyası: Higgs de Bizi Görüyor mu ?

Bu konuşmada atom altı parçacıklar, özellikleri ve davranış biçimleri ile parçacık fiziği alanındaki önemli gelişmeler ve alandışı uygulamalar anlatılacaktır. Temel parçacıklar nelerdir? Standart model ne anlatır? Nedir bu dalga-parçacık karmaşası? Kuantum bilmeden enerjisini hisseder miyiz? Daha kaç tane yeni parçacık keşfedilecek? Dünyada neden bu kadar çok para parçacık araştırmalarına yatırılıyor? Türkiye bu işin neresinde? Bu konuşmayı takip ederseniz yukarıdaki soruların bazılarına, ya da hepsine bir miktar yanıt bulabileceksiniz.

Konuşmacı Hakkında

Dr.Öğr.Üyesi Hüseyin Dağ, Bursa Teknik Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Fizik Bölümünde, 2020 yılından bu yana Dr.Öğr.Üyesi olarak görev yapıyor. Lisans eğitimini, ODTÜ Fizik Bölümü ileri fizik grubunda tamamladı. Yüksek Lisansını Matematiksel Fizik alanında, Doktorasını ise Yüksek Enerji ve Parçacık Fiziği alanında yine aynı bölümde tamamladı.Araştırmaları esnasında, CERN-İsviçre, DESY-Almanya gibi önemli parçacık çalışmaları merkezlerinde bulundu. Çeşitli projelerde araştrımacı ve yürütücü olarak yer aldı. 2012 yılından bu yana CERN-CMS deneyi üyesi, 2020 yılından bu yana ise Avrupa Gelecek Hızlandırıcılar Komitesi (ECFA), ECR Paneli Türkiye temsilcilisidir. Araştırmalarına Kuantum Renk Dinamiği ve Fenomenolojisi alanındaki çalışmalar ile devam etmektedir.

24 Ocak 2022