Haftanın Webinarı \"Demircilikten Mühendisliğe Bilim Yolculuğu: Metalurji

Konuşma Hakkında

Metalurji nedir? Metalurjinin tarihsel süreçler içindeki rolü nedir? İlkçağlardan itibaren metal üretim teknolojileri nedir? Çağ değiştiren metal malzemelerin insanoğlunun gelişimindeki yeri nedir? Anadolu topraklarında yaşayan uygarlıklarının bize bıraktığı miras nedir? Tarihsel süreç içinde zanaatkarlıktan mühendisliğe geçiş nasıl olmuştur? Endüstri devrimi ile beraber metal üretiminin artması nasıl olmuştur? Eğer merak ediyorsanız Cem Kahruman’ın bu sorulara açıklık getireceği web seminerine katılarak yanıtları öğrenebilir, konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Konuşmacı hakkında

Bursa Teknik Üniversitesi’nde 2020 yılında göreve başlayan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Cem Kahruman doktorasını tungsten metalinin hidrometalurjik süreçlerle cevherden üretimi konusunda yapmış olup, üretim metalürjisi, bilim tarihi konularında lisans ve yüksek lisans düzeyinde dersler vermektedir.

KATILIM İÇİN TIKLAYINIZ.

10 Ocak 2022